Bounty Cokoladice iz 4ih Sestavin

Ok moram priznati da nisem bila zelo dosledna ta mesec. Veliko se je zgodilo in ugotovila sem, da ne bom mogla nadaljevati slascicarskega studija v Franciji. Ampak nimam casa za zalost. Zivljenje se premika naprej in verjamem, da nam, ko nekaj ne gre kot si zelimo, kaze pot do drugega nauka. Prav zato vedno iscem nove ideje, raziskujem in nadgrajujem moje zelje in cilje. In lahko recemo, da imam zdaj v mislih nekaj drugega, ki je prav tako zanimivo, kot je bil prvi nacrt. Med zadnjim mesecem sem zelela veliko deliti z vami, zdaj pa se vam opravicujem za odsotnost s temi okusnimi, sladkimi, domacimi…

BOUNTY COKOLADICAMI!! 

Vcasih sem jih obozevala. Tisti sladek kokos in hrustljava cokolada, ki se kar stopi v ustih. Moj fant jih pogosto prinese domov in verjetno razumete moje razocaranje, ko sem prebrala seznam sestavin in ugotovila, da te cudovite cokoladice niso veganske. No to ni bilo prav veliko presenecanje, ampak v upanju, da bi preprecila, da se kaj takega ponovi, sem se odlocila to brezcasno cokoladico narediti po svoje. Recept vsebuje le stiri sestavine in vse lahko najdemo v katerikoli trgovini. Je neverjetno preprost za narediti, pa se cokolado lahko jemo med delom. Zmaga!

BOUNTY COKOLADICE IZ 4IH SESTAVIN

SESTAVINE

2 skodelici kokosove moke

50g rjavega sladkorja

1 konzerva kokosovega mleka (ohlajena cez noc)

500g temne veganske cokolade

olje brez okusa (neobvezno)

POTEK

1. Odpremo kokosovo mleko in odstranimo vodo, ki je ne bomo rabili. Vodo lahko shranimo in jo kasneje uporabimo v smootiju. Ostalo nam bo priblizno 200ml snezno bele kokosove kreme. To pustimo, da se ogreje na sobno temperaturo, potem pa ji dodamo sladkor. Preverimo, da se je ves raztopil ter zmesi dodamo kokosovo moko. Vzamemo majhen pekac z robom in ga zavijemo v plasticno folijo. Notri razmazemo naso kokosovo zmes.

2. Vzamemo 150g cokolade in jo stopimo. Jaz jo vedno stopim v mikrovalovki tako, da jo premesam vsakih 20sekund, da se ne zazge. Tu lahko dodamo se zlico olja, ce zelimo, da je cokolada mehkejsa. Zlijemo na kokos in enakomerno razmazemo. Ohladimo v zmrzovalniku za 20minut.

3. Plosco obrnemo na peki papir in odstranimo folijo. Narezemo v manjse ploscice in stopimo se preostalih 350g cokolade. Namazemo po straneh in vrhu vsake ploscice. Pocakamo da se strdi ali pa ohladimo v zmrzovalniku ali hladilniku. Nastalo bo priblizno 24 cokoladic, ki jih potem hranimo v zaprti posodi v hladilniku.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s