Preproste Presne Buckine Testenine za Zacetnike

Nisem se razlozila kaksne vrste veganka sem in ta objava bo popolna za to, saj je recept, ki ga bom delila z vami, nenavaden za vecino ljudi. Moja veganska pot se je zacela povsem presno. Vsekakor to ni pot, ki jo izbere vecina ljudi. Bila sem tako prepricana vase, da nisem potrebovala kuhanja in pripravljanja vseh tistih posebnih obrokov in se vedno se pocutim tako. Ampak bodimo realni. Razloziti presnojedstvo ne-veganskim prijateljem in ljubljenim je tezko. Ze veganstvo nekateri tezko sprejemajo. Zato sem se odlocila, da bom pripravljala jedi, ki jih poznajo… No vsaj vegansko razlicico le teh ๐Ÿ˜€ In seveda sem jih tudi poskusila. Ne razumite me narobe, zavedam se vseh dobrih lastnosti presnojedstva, a rada delim in pokazem drugim, da VEGANSTVO JE NORMALNO. Vsi radi jemo domace jedi. Menim, da je to nekaj najpomembnejsega kar lahko pokazemo in delimo z drugimi. Ljudem se odpre svet in nas tako postane veliko bolj razumljiv. Razumevanje drugacih nacinov prehranjevanja je lahko tezko, se posebaj veganskega, a zato je tu VeggBoss. Skusam pokazati, da veganstvo ne pomeni, jesti kot zajci. Da ni potrebno kupovati ne-vem-kaksnih sestavin in ziveti kot cudak, ki izstopa iz druzbe. Skoraj vsak recept je lahko poveganjen. Ali presen. In v vecini primerov sploh ne boste opazili razlike.

Odlocila sem se, da bo prvi recept, ta, v katerem so sestavine, ki jih rada jem vsak dan. Tu so..

PRESNE BUCKINE TESTENINE ZA ZACETNIKE

FullSizeRender

SESTAVINE (za eno osebo) ย 

2 bucki

1 sladka koruza (ce nimamo surove lahko uporabimo tisto v konzervi)

1 avokado

250g cesnjevih paradiznikov

sveza bazilika

1JZ lemoninega soku

zacimbe: cesen v prahu in sladka paprika (po zelji)

FullSizeRender (3)

FullSizeRender (4)

POTEK

1. Ce imamo v lasti spiralizator ga lahko uporabimo in z njim naredimo testenine iz buck, drugace pa uporabimo rocni lupilec za zelenjavo. Ker sredine ne bomo mogli olupiti imamo dve moznosti – lahko jo pojemo med pripravo ali pa jih narezemo na majhne koscke in postresemo po testeninah. Konec koncev bi jih lahko tudi zmiksali z avokadom. Jaz jih takoj pojem, ker sem prevec neucakana, ce izberete kaksno drugo moznost pa glejte, da mi poveste kako vam je bilo vsec ๐Ÿ™‚

2. Z vilico pretlacimo avokado, dodamo limonin sok in zacimbe. Narezemo koruzo in cesnjeve paradiznike ter dodamo avokadu. Paradiznikovega soku ne odcedimo, saj bo nasa omaka z njim bolj tekoca.

3. Zdruzimo omako in testenine ter posujemo s svezo baziliko.

 

Dober tek!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s