Belo Cokoladna Ovsena Kasa s Kakijem

Ovsena kasa je moja stalnica za zajtrk ze vec kot eno leto. Jutro brez nje si ne morem vec predstavljati. Ne predstavljam pa si tudi, da bi oves jedla brez kuhanja. Preprosto obozujem tisto mehko teksturo z majhnimi delci, ki jih obdaja skoraj kremna tekocina. Ker jih jem ze tako dolgo, sem vmes zamenjala ze veliko receptov. Te si zmisljujem sproti, ko si zazelim spremembe, ta teden pa je bila moja obsesija ovsena kasa z okusom po beli cokoladi, kokosom, sladkim kakijem ter posusenimi brusnicami.
img_4227

img_4234
SESTAVINE
za eno osebo
40g ovsenih kosmicev
2 CZ kakavovega masla
2 VZ javorjevega ali agavinega sirupa (po zelji)*
voda ali sojino mleko**
1 zrel vanilijev kaki narezan na kocke
2 VZ suhih brusnic
2VZ kokosove moke
burbonska vanilija v prahu

* jaz namesto sirupa rada uporabim Myprotein FlavDrops z okusom bele cokolade kadar zelim zmanjsati kalorijsko vrednost, a se vedno uzivam v sladkem okusu
**vanilijevo sojino mleko gre odlicno zraven, a ker je ponavadi sladkano, pazi, da ne dodas prevec sirupa. Priporocam znamki BioPrimo (Muller) ali AlPro (Mercator, eLeclerc, Spar), vse ostale po mojem mnenju niso vredne nakupa.

PRIPRAVA
Ne bom lagala.. Sem zelo len clovek in se rada izognem pomivanju posode v velikem krogu, zato svojo ovseno kaso skuham kar v mikrovalovki. Spodaj bo opisan postopek tako kot to naredim jaz, a kaso vsekakor lahko pripravis tudi na stedilniku, le ne pozabi mesati, da se ti ne prime ali zazge.

Ovsene kosmice streses v kroznik, jih prelijes z vodo tako, da so vsi potopljeni in jih postavis v mikrovalovko za 2minuti. V primeru, da uporabljas mehke ovsene kosmice (to so tisti ze narezani), bo to verjetno dovolj, saj bodo ze pocasti. Grobi kosmici (vse bio vrste) bodo potrebovali se 2minuti, zato jih premesaj in ponovno zazeni mikrovalovko. Ce izgleda prevec suho dodaj malo sojinega mleka.
Ko je kasa kuhana, bo postala kremasta. Vanjo vmesaj kakavovo maslo, sirup ter vanilijo. Dodaj se narezan kaki, brusnice ter potresi s kokosom.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s